Fusie Dosti C.C met United C.C

28 mrt

Fusie Dosti CC en United CC

 

Na gesprekken tussen de besturen van Dosti en United CC zijn beide cricket verenigingen gefuseerd.

Initiatiefnemers tot deze gesprekken waren de vrienden Ramon Varma, Haroen Nabie en Faizel Bhoelan.

Op de alv van zondag 15 maart is er uitgebreid deze fusie door het nieuwe bestuur toegelicht.

Voorzitter Shyam Tewarie memoreerde de goede band tussen deze verenigingen gedurende al die jaren. Hij zei dat het meer een welkom thuis was. Immers een deel van de leden van United CC hebben langdurig bij Dosti en zijn voorgangers gespeeld en een wezenlijke bijdrage geleverd aan de prestaties.

Vice-voorzitter Zabar Bhoelan, voorheen voorzitter van United CC, ging ook in op de goede banden tussen de beide verenigingen. Zei verder dat ondanks de beide verenigingen dezelfde culturele achtergronden hebben er (nog) wel een verschil is in de clubculturen. Hij hoopt dat deze verschillen snel opgelost zijn en vraagt begrip hiervoor.

Beide heren benadrukken dat er nu één vereniging is, nl. Dosti-United CC. Aan de leden wordt gevraagd om elkaar wederzijds te accepteren en te respecteren. Zij verwachten dat dit heel soepel gaat verlopen omdat de meeste leden vrienden, familie, of plaatsgenoten van elkaar zijn.

Met deze fusie breidt de vereniging zowel in de breedte als in de diepte uit. Van drie elftallen gaan zij naar vier elftallen, waarbij nu een elftal in de eerste klasse gaat spelen. Hierdoor wordt het gat tussen het eerste en het tweede elftal kleiner. Ook enkele talentvolle spelers van voorheen United CC zijn een welkome aanvulling.

 

Beide heren wensen de club en de leden een succesvolle toekomst toe.